Kennel Arvocas


Ulkoasun sivuille tehnyt:
Taija Linna, Setteri.com

Arvocas Topparoikka "Kelpo"Syntynyt: 04.10.2007
Sukupuoli: uros
Väri: punariista
Kasvattaja: Hannu Kervinen & Ulla Kotro-Kervinen
Kelpo KoiraNetissä
Näyttelytulokset

Suomi = 5xROP, 3xVSP, 1xRYP2, 2xRYP3, 1xRYP4, 5xSERT, 1xSA, 15xERI, 1xEH
Ruotsi = 2xPU2, 2xERI
Tanska = 2xPU2, 2xvaraCACIB, 2xERI
Venäjä = 1xROP, 1xjunSERT
Viro = 1xRYP1, 1xROP, 1xCACIB, 1xSERT, 2xERI


Ajatus Kelpon vanhempien yhdistämisestä syntyi niiden ollessa vielä pentukoiria. Yli vuoden verran haudutettu toive toteutui Arvocas Rautarouvan ajoittaessaan juoksunsa omistajansa Pian kesälomamatkan alkuun. Elokuun aurinkoisina ja oljenkeltaisina päivinä Tanskassa toteutetut astutukset tuottivat Arvocas T-pentueen, johon lukeutuvat kolme punaista ja kaksi riistanväristä pentua.

Alkujaan oli vahva ajatus pitää pentueen ainoa narttupentu itsellään, mutta pentujen ollessa neljän viikon ikäisiä, päätimme toisin. Sisko Taikinajuuri muutti perheeseen, jonne Kelpo oli alkujaan varattu ja Kelpo vakuutti meidät, siskonperheen sekä pentutestaajan siitä, että sen paikka on vain ja ainoastaan synnyinkodissaan.

Nuoreen ikään mennessä Kelposta on kehkeytynyt hyvin edustava mäyräkoira. Sen luonteenpiirteissä yhdistyy monta aikaisempaa mäyräkoiraamme. Kelpon paremmin tuntevat ovat antaneet sille kutsumanimet ”Kielimies”, ”Muurahaiskarhu” ja ”Gene Simmons” ahkeran PR-kielenkäytön myötä. Mieluisimmista harrastuksista mainittakoon vanhan rouvan Taimin silmin nähtävä tyytyväisyys saatuaan Kelposta vähintään tasoisensa uimapriimus kesäiselle Saimaalle. Ja voipi olla, että maten veli saa vielä ylipuhuttua miekkosen peurametsälläkin.

Kelpon ensimmäinen pentue syntyi keväällä 2009 Freunds-kenneliin, emänä L-pentueelle on C.I.B FI & EE Ch Freunds Querida. Toinen pentue syntyi Stenstallets-kenneliin helmikuun loppupuolella 2010 ja kesällä 2010 kolmas pentue syntyi uudemman kerran Freunds-kennelnimen alle yhteistyössä Maarit Ståhlin kanssa. Freunds L-pentueen emänä on Freunds Vanille. Neljäs pentue, Royal Peppers G-pennut keväällä 2011, emänä tässä pentueessa on C.I.B. & FI & LT Ch & & EE & LT & BALT JCH Ja Visst Av Larhjelm. Viidennen kerran Kelposta tuli isä, kun Suomessa jalostuslainassa oleva romanialaissyntyinen "Cleo" C.I.B HU MVA EUJSG-09 Dark Sparks Cleo-IV-A synnytti kolme urosta ja viisi narttua 18.8.2011 Zoomin kenneliin.